Telefon

+381 62 852 10 10

Email

slimingstudio@yahoo.com

Radno vreme

Pon-Pet: 8-20h

Joga i celulit

 

Joga i celulit – Celulit je nocna mora vecine zena u obliku tvrdoglave, udubljene, kvrgave koze uzrokovane probijanjem masti kroz vezivno tkivo izmedju koze.
joga i celulit
Muskarci mogu dobiti celulit, ali cesce ga dobijaju zene zbog nacina na koji se masnoca, vezivno tkivo i misicne naslage rasporedjuju po zenskom telu.

Zene imaju bioloski sastav koji se razlikuje od bioloskog sastava muskaraca.

U ovom clanku cemo pricati o tome da li joga moze pomoci u otklanjanju celulita.

 

Moze li joga pomoci u borbi protiv celulita?Vezbanje bilo koje vrste moze pomoci u smanjenju viska masnih celija u telu sto zauzvrat smanjuje pojavu celulita. Joga spada u kategoriju „vezbi bilo koje vrste“ i moze se svakodnevno praktikovati za upravljanje tim tvrdoglavim masnim celijama.

Kako starimo, nasa tela teze da oslobadjaju suvisnih masnih naslaga.

Mnogi razliciti stilovi joge mogu pomoci u smanjenju pojave celulita na razlicite nacine.

Viniasa joga i Pover joga su odlicni stilovi jer pokrecete telo, povecavate cirkulaciju srca i protok krvi.

Vezbe tipa otpora takodje su dobre za smanjenje celulita zbog toniranja misica zbog kojih izgledate cvrsce.

Poze poput Ratnika I i II, Chaturanga i Camci i uvijanje pomazu u stvaranju napetih misica i uklanjanju stetnih supstanci iz vaseg tela zbog povecanog protoka krvi.

Sto vise vezbi i pokreta za toniranje misica to bolje za smanjenje celulita.

Iako potpuno uklanjanje celulita jogom nije moguce, smanjenje vidljivosti moguce je joga pozama koje povecavaju protok krvi, cirkulaciju i limfne tecnosti u telu, kao i toniziranje i ucvrscivanje misica.

 

Kako ukloniti celulit jogom?

joga i celulit

Vazno je napomenuti da postoje odredjene vezbe koje povecavaju vidljivost i stvaranje celulita, tako da morate znati koje treba raditi, a koje raditi ako zelite da se borite protiv celulita.

Isprobajte ove vezbe koje ciljaju celulit na zadnjici; ako se redovno radite ove vezbe, pocecete da vidite efekte i smanjenu vidljivost celulita.

 

1. Cucanj „Plie“/ Sumo cucanj
Stanite kao da cete da uradite obican cucanj, ali okrenite stopala u stranu i spusti te se u duboki cucanj. Zadrzite se nekoliko sekundi i onda se vratitre u pocetni polozaj.2. Cucnjevi sa loptom

 

Za ovu vezbu bice vam potrebna medicinska lopta- medicinka.

Ova vezba je dobra ne samo za smanjenje vidljivosti celulita, vec i za ucenje kako pravilno raditi cucnjeve bez povreda.

Cucnjevi s medicinskom loptom pomazu u toniziranju svakog dela vasih butina, zadnjice, tetiva i nogu.

Stanite uspravno sa razmaknutim nogama u polozaju cucnja i drzite medicinsku kuglu iznad glave.

Cucnite, donoseci medicinsku loptu sa ispruzenom prednjom stranom dok se krecete prema dole (spustajte se samo onoliko koliko vam je ugodno) i krenite gore zaustavljajuci se s medicinskom kuglom u visini ramena.


3. Most


Uzmite prostirku za jogu i lezite ravno na ledjima s rukama uz bokove. Stavite stopala ravno na pod pazeci da vam budu ispod kolena i pomerite kukove ka gore.

Kada vasi kukovi budu onoliko visoki koliko vam je udobno, polako se vrati te u pocetni polozaj d i ponovite ovaj potez.

Ako vam je potreban izazov, radite most sa jednom nogom.

 

4. Bocno nozno dizanje sa trakom


Sedite na prostirku , uzmite traku za otpor i stavite je oko clanaka ili butina. Stavite tezinu na desnu stranu, a za stabilnost koristite levi lakat i podlakticu.

Podignite desnu nogu sto je vise moguce u vazduhu. Drzite nogu u vazduhu na jednoj strani najmanje 30 sekundi, a zatim promenite stranu i uradite isti pokret.

Ovaj pokret smanjuje vidljivost celulita zatezanjem misica na unutrasnjoj i spoljasnjoj strani butina, kao i na tetive kolena.

Celulit se formira od nekoriscenja misica. Ako se misici ne koriste duze vreme, masti ce poceti da se uvlace i formirace se celulit.

Joga je sjajan pristup smanjenju celulita zbog sposobnosti zatezanja misica u opustenim delovima tela. Redovna praksa joge zajedno sa rezimom zdrave hrane zasigurno ce smanjiti vidljivost i razvoj celulita.

 

5. „Orao“Ova poza tonira misice na unutrasnjoj i spoljnoj strani bedara.


Stanite uspravno i savijte kolena, zamotajte jednu nogu preko druge.

Ruke obmotajte jednu oko druge ispred sebe i podignite ih.

Jako je bitno duboko da disete.

Recommended Articles

Leave A Comment

Call Now
Directions