Telefon

+381 62 852 10 10

Email

slimingstudio@yahoo.com

Radno vreme

Pon-Pet: 8-20h

Bilje za celulit

 

Bilje moze pomoci u smanjivanju celulita na vasoj kozi na nekoliko nacina. Ovo ocigledno zavisi od pojedinacne biljke. U svakom slucaju, smanjenje celulita moze biti tezak uspon za mnoge zene, jer kada dobijete celulit, moze biti izuzetno tvrdoglav. Mnoge zene isprobavaju sve vrste „kucnih“ tretmana pre nego sto konacno odustanu od pronalaska tog posebnog leka protiv celulita.
bilje za celulit
Medjutim, jedna od stvari o kojima ne razmisljaju pa ne pokusavaju je siroko spektar biljaka.

Bilje protiv celulita zapravo deluju u skladu sa vasim telom dajuci mu dodatni podsticaj ili svojstvo koje mu je potrebno za smanjenje celulita. Najbolje deluju zajedno sa dobrom dijetom protiv celulita. Međutim, pre nego sto ih ukljucite u svoju rutinu, bilo putem dijete ili dodataka prehrani protiv celulita, morate znati koje celulitne biljke zaista deluju!

 

Evo 10 najboljih biljaka za smanjenje celulita

 


1. MaslacakMaslacak je jedna od vitalnih biljaka za smanjenje celulita jer efikasno izbacuje toksine iz tela. Ovo ce na kraju pomoci telu da zapocne obnovu celija i tkiva koje je zasiceno i osteceno toksinima i drugim otpadnim materijama. Maslacak se moze koristiti u salatama, piti kao biljni caj ili kao dodatak prehrani protiv celulita.

 

2. Gotu KolaOvo je jedno od poznatijih biljaka za celulit. Ima svojstva koja pomazu telu da se izleci, dajuci mu tako moc da popravi celije i, sto je jos vaznije, vezivno tkivo koje pomaze da celulit postane nevidljiviji. Kolagen u vezivnom tkivu moze se popraviti ako gotu kola efikasno dođe do njega. Ako to nije dovoljno, takodje jaca zidove vena kako bi se osiguralo da hranljive materije i toksini ne izlaze. Kao takve, hranljive materije stizu tamo gde im je potrebno, a toksini se izbacuju iz tela!

Gotu Kola se moze konzumirati u biljnoj infuziji.

 

3. Persun

bilje za celulit

Uzmite dodatni persun u obroke! Persun je odlican detoksikator i cisti krv, kao i uklanja toksine iz vezivnog tkiva u podrucju zahvacenom celulitom.

 

4. Mlecni cicakMlecnjak je skoro iskljucivo biljka za lecenje celulita. Deluje kao sredstvo za detoksikaciju ispiranjem otpadnih proizvoda iz jetre, sto joj omogucava da radi mnogo efikasnije pri uklanjanju toksina. Ovo takodje pomaze u cirkulaciji krvi.

 

5. KestenOd svih biljaka za smanjenje celulita, ova je najbolja u smislu protivupalnih svojstava. Moze da smiri svaku upalu celulita, a moze da pomogne i cirkulacionom sistemu. On zapravo tonira kapilare kako bi pomogao protoku krvi, a sto vise krvi moze da tece oko vaseg celulita, to ce vise kiseonika doci do njega kako bi pomoglo oksidaciji masti!

 

6. Ekstrakt semena grozdjaOvo zapravo pomaze kolagenu u vezivnom tkivu i kozi da ga ucini elasticnijim i spreci pojavu celulita. Mogu ga koristiti i one zene koje zele da sprece pojavu celulita jer pomaze u regulisanju i odrzavanju zdravlja cirkulacije krvi.7. Gingko Biloba

bilje za celulit

Gingko Biloba se koristi u velikom broju krema i rastvora protiv celulita. To je antioksidans i deluje na oksidaciju masnih celija koje se nalaze ispod povrsine kože, tako da nakupine, poput celulita, nemaju sanse. Takođe pojacava cirkulaciju krvi jacanjem vena.

 

8. AlgeAlge su dobro poznat kao vitalni izvor joda. On deluje na drugaciji nacin od svih biljaka za celulit jer utice na stitnu zlezdu. Jod pojacava delovanje stitne zlezde kako bi pomogao metabolizmu masti i sagorevanju, sto znaci da ce napasti masne naslage poput celulita. Takođe pomaze u ispiranju viska vode iz tela, sto moze oduzeti nekoliko centimetara sa vaseg tela u roku od samo nekoliko dana.9. Zeleni caj

bilje za celulit

Ovo je popularna biljka protiv celulita jer ima dvostruko dejstvo – bogata je antioksidansima i tako se bori protiv slobodnih radikala, vracajuci zdravlje celijama na normalan nivo. Takodje donekle razredjuje krv, sto joj pomaze da efikasnije prolazi kroz vene i dovodi hranljive materije do delova vaseg tela koji su im potrebni, uklanjajuci toksine dok odlaze.10. Slatka detelina


Slatka detelna ima isti efekat kao i alge jer deluje kao vazodilatator i pomaze u poboljsanju cirkulacije krvi. Iako nije tako mocna kao druge biljke za celulit, moze biti jednako korisno .

 

Zakljucak

 

Iako samo bilje ne moze da ukloni celulit, moze pomoci u smanjivanju. Jako je bitno da prilagodite ishranu i da trenirate.

Recommended Articles

Call Now
Directions