Telefon

+381 62 852 10 10

Email

slimingstudio@yahoo.com

Radno vreme

Pon-Pet: 8-20h

aromaterpija i celulit

Top 11 etericnih ulja protiv celulita

Koje je najbolje etericno ulje za celulit? Zapravo postoji nekoliko sjajnih opcija koje treba razmotriti. Ova ulja mozete koristiti pojedinacno ili u kombinaciji. Prema istrazivanju objavljenom u casopisu Empleence-based Complementary and Alternative Medicine 2017, sledeca etericna ulja koriste se u dermatologiji zbog njihovih pozitivnih ucinaka na celulit:

1. Grejpfrut

Ulje grejpa, koje dolazi od kore grejpa, bogato hranjivim materijama, dugo se koristilo za odbranu od povecanja telesne tezine, zudnje za secerom i upale. A sto se tice prirodnih lekova za celulit, zasigurno cete uvek videti etericno ulje grejpa kao najbolji izbor. Istrazivanje na zivotinjskom modelu objavljeno 2010. godine zapravo pokazuje kako ulje grejpa moze smanjiti adipogenezu (stvaranje masti ili masnog tkiva). Ulje grejpa sa svojim mirisom citrusa takođe je odlican prirodni pojacivac raspolozenja.

2. Kedrovina

Postoji nekoliko razlicitih vrsta drveca cedrovine koje mogu biti izvori etericnog ulja kedrovine, koje se vadi iz komada drveta kedra. Aktivni spojevi etericnog ulja kedra poznati su po tome sto imaju diureticka, protuupalna i adstrigentna svojstva koja mogu pomoci u poboljsanju izgleda celulita na vasem telu.

3. Maticnjak

Ne samo da ovo etericno ulje s aromom poput citrusa moze odbiti bube, smanjiti stres i opustiti misice, vec svojim svojstvima za pojacavanje cirkulacije ulje limunske trave moze pomoci i u poboljsanju izgleda celulita. Mozete koristiti i cisto, visokokvalitetno etericno ulje limunske trave dodajuci kap ili dve u svoje omiljene napitke.

4. Kleka

Ulje kleke je jos jedna mogucnost za upotrebu kao prirodni lek protiv celulita. Moze pomoci u smanjenju pojave celulita zahvaljujuci aktivnim komponentama poput alfa-pinena, sabinena i smreke. Ulje kleke takođe ima korisna diuretička svojstva. Ima miris koji se često opisuje kao drven i sladak, ali osvezavajuci.

5. Geranium

Ulje geranije ima osvezavajucu cvetnu aromu i ima mnoge impresivne zdravstvene prednosti. Ovo ulje sadrzi mnoge mocne komponente, ukljucujuci a-pinen, mircen, limonen, menton, linalool, geranil acetat, citronelal, geraniol i geranil butirat. 

Mozete li koristiti ulje geranija za celulit? Kao prirodni diuretik, ulje geranija moze pomoci sa zadrzavanjem tecnosti koje pogorsava celulit. Takodje ima protiv upalne sposobnosti i ravnotezu hormona koje mogu biti od velike pomoci, posebno za zene.

aromaterpija i celulit

6. Ruzmarin

Etericno ulje ruzmarina dobro je poznato po svojoj sposobnosti da pomaze rast kose. Takođe cini listu lekova za jos jednu kozmeticku brigu: celulit. Ako volite drvene, zimzelene mirise, onda je ruzmarin odlican izbor za vas, a
postoje i mnoge druge korisne upotrebe ulja ruzmarina. 

Studija objavljena 2017. godine pokazuje da etericno ulje ruzmarina mozda “ne sagoreva” masti samo po sebi, ali cini se da smanjuje nakupljanje stanicne masti i pojacava mikrocirkulaciju. Sveukupno, istraživaci zakljucuju da bi ruzmarin, zajedno sa jos 2 biljke (Annona squamosa i Zanthoxylum clava-herculis) u pravim merama mogao “uticati na vise puteva ukljucenih u nastanak, nastavak ili pogorsanje celulita”.

7. Lavanda

Ulje lavande izuzetno je popularno samo po svom umirujucem mirisu. Osim toga, ima dugu listu upotreba, ukljucujuci prirodno lecenje opekotina, stresa, glavobolje, bolova u misicima i jacanje imunog sistema. Takođe
je najbolji izbor za probleme s kozom i podstice rast novih celija sto ga cini odlicnim saveznikom u borbi protiv celulita.

8. Mandarina

Ulje mandarine koristi se spolja i iznutra kao prirodni tretman za celulit. Sa svojom slatkom aromom citrusa, takođe ima efekte popravljanja raspolozenja, a moze biti od pomoci i kod nesanice.

9. Cempres

Da li ulje cempresa dobro za celulit? Ulje cempresa poznat je po svojoj sposobnosti da stimulira cirkulaciju povecanjem protoka krvi, sto ga cini odlicnim izborom za celulit i prosirene vene.

Ulje cempresa se takođe koristi u medicinske svrhe zbog svojih antiseptickih, antispazmolitickih, antibakterijskih, stimulativnih i antireumatskih svojstava. Ovo ulje ima cist i energican miris koji je mesavina drvenog i zimzelenog.

10. Komorac

Ako hormonska neravnoteza doprinosi izgledu vase koze sa udubljenjima, ulje komoraca moze pomoci u prirodnoj ravnotezi vasih hormona. Poznato je da je posebno korisno za promicanje hormonske ravnoteze kod zena tokom menopauze. Etericno ulje komoraca ima zacinski slatkast miris i moce se koristiti s drugim uljima po vacem izboru sa ove listi.

11. Limun

Ulje limuna obicno se koristi za ciscenje toksina iz tela, stimuliranje limfne drenaze i prociscavanje koze. Nije ni cudo sto je to jos jedna mogucnost etericnog ulja koja moze uciniti cuda za vasu kozu s rupicama! 

Upotreba ulja limuna zaista je bogata, ukljucujuci i mnoge primene na kozi. Osim sto se koristi kao prirodni lek za celulit, koristi se i u dermatologiji za atletsko stopalo, zuljeve, cireve, kurje oci, posekotine, ogrebotine, ubode insekata, cireve u ustima, rozaceu i masnu kozu.

aromaterpija i celulit

Kako koristiti etericna ulja za celulit?

Glavni nacin koristenja etericnih ulja za celulit je lokalno na kozi. Kao sto je objavljeno u studiji iz 2017. godine:

„Zajedno, botanicki pripravci koji se lokalno primenjuju kao anticelulit preparati, smanjuju lipogenezu, aktiviraju lipolizu, vracaju normalnu strukturu potkoznog tkiva, smanjuju stvaranje slobodnih radikala ili uklanjaju slobodne radikale, sprecavaju upalu, povecavaju mikrocirkulaciju i limfnu drenazu. ”

Zakljucak

Celulit je stanje u kojem koza ima udubljen izgled i najcesce pogadja butine i zadnjicu. Celulit se uglavnom smatra kozmetickom brigom, a etericna ulja odlican su prirodni nacin za poboljsanje izgleda ovog stanja.

Etericna ulja za celulit ukljucuju kedrovinu, limun, grejp, mandarinu, cempres, limunsku travu, komorac, kleku, lavandu, geranium i ruzmarin.

Ova se ulja mogu kombinovati samo s uljem nosacem, poput kokosovog ulja, za lokalnu upotrebu. Koristite samo etericna ulja za celulit koja su 100 posto cista, terapijskog kvaliteta i organska.

Pre upotrebe se posavetujte sa svojim lekarom. I ne zaboravite da vam upotreba samo etericnih ulja nece otkloniti celulit. Etericna ulja su odlicna dodatna sredstva u borbi protiv celulita, ali je promena nekih zivotnih navika kljucna. 

Fizicka aktivnost i promena ishrane su kljucni, a mi vam mozemo pomoci u tome. VacuStep, ultrakontur i plan ishrane su ukljuceni u nas Anticelulit paket, koji ce vam pomoci da se resite dosadnog celulita. Za vise informacija pozovite na +381 62 852 10 10 ili nam pisite na slimingstudio@yahoo.com

Recommended Articles

Call Now
Directions