Telefon

+381 62 852 10 10

Email

slimingstudio@yahoo.com

Radno vreme

Pon-Pet: 8-20h

Kafa protiv celulita? Ako citate magazine i razne tekstove na internetu, sigurno ste culi da kafa pomaze u borbi protiv celulita. Ali da li je to stvarno tako? Saznajte u nastavku…

Devojka bez celulita

Sta je celulit?

Sam celulit se odnosi na rupice na kozi koje pogadjaju vecinu zena i nekih muskaraca. Udubljenja se razvijaju kada masno tkivo ispod vase koze pritisne tkiva blize povrsini koze. Celulit se moze pojaviti bilo gde, ali ima tendenciju da bude najzastupljeniji u podrucjima gde su prisutna masna tkiva, kao sto su zadnjica i butine.

Da li kafa pogorsava celulit?

Da li ste se ikada dok ste pili vasu jutarnju kafu zapitali da li ona pogorsava vas celulit? Ako jeste, odgovor ne!

Ali, ako pijete previse kafe, dehidriracete, a kada dehidrirate vase telo misli da treba da skladisti rezerve vode. I pogodite gde vase telo voli da skladisti vodu? U vasim masnim celijama, uzrokujuci njihovo oticanje, sto uzrokuje da celulit bude uocljiviji.

Kao sto smo rekli, kofein nije krivac za vas celulit. U stvari, mnogi efikasni tretmani celulita koriste kofein da stimulisu cirkulaciju. Takodje je poznato da kofein pomaze u zatezanju koze, a kada se vasa koza zategne, izgled celulita se smanjuje.

Kafa protiv celulita?

Iako kafa kao napitak ne utice znacajno na celulit, piling od kafe mozda moze da pomogne. Hajde da vidimo.

Kafa protiv celulita

Sta je piling od kafe?

Piling kafe je piling za vasu kozu napravljen od taloga kafe. Iako nedostaju konkretni dokazi, piling od kafe se reklamira sirom interneta i u casopisima za lepotu kao potencijalne metode prirodnog tretmana celulita.

Ovi proizvodi su cenjeni i zbog sadrzaja kofeina i antioksidanata koji su navodno dobri za kozu kada se primenjuju lokalno, ali efekti na celulit nisu tako jasni.

Sta kaze nauka?

Piling od kafe navodno pomaze u lecenju celulita na razlicite nacine.

Smatra se da kofein u kafi moze pomoci u sirenju krvnih sudova i smanjenju pojave rupica na kozi. Koza se takodje moze zategnuti od stimulativnog dejstva kofeina poboljsanjem protoka krvi i eliminisanjem viska vode.

Kafa je takodje bogata antioksidansima, za koje se smatra da pomazu u promovisanju zdravijeg tonusa koze. To ukljucuje fenole, hemikalije na biljnoj bazi za koje se smatra da odbijaju slobodne radikale u telu.

Ipak, sveukupno istrazivanje pilinga od kafe nedostaje.

Umesto toga, dostupne studije i pregledi se fokusiraju na tretman celulita pomocu kofeina i drugih sastojaka.

Jedan takav pregled je otkrio da, kada se kombinuje sa retinolom, karnitinom i drugim sastojcima, utvrdjeno je da kofein povecava debljinu epidermisa (gornjeg sloja koze). Takvi efekti postignuti su kozmetickim proizvodom koji sadrzi kofein, ali ne posebno kafu.

Slična studija o drugoj kozmetickoj kremi koja sadrzi kofein dovela je do smanjenja celulita i obima. Opet, u proizvodu nije bilo kafe. Dok gore navedeno istrazivanje pokazuje potencijal kofeina u lecenju celulita, potrebno je vise klinickih ispitivanja.

Nijedna studija do danas nije razmatrala efekte pilinga od kafe, posebno na lecenje celulita.

Kako koristi piling od kafe?

Da biste koristili piling od kafe, prvo pomesajte talog kafe sa toplom vodom. Mesajte i nastavite da dodajete vise svakog sastojka ako je potrebno dok ne postignete zeljenu debljinu. Ako imate suvu kozu, razmislite o dodavanju male kolicine kokosovog ili maslinovog ulja u mesavinu.

Nemojte koristiti talog od kafe iz vaseg aparata za kafu – on je vec ostecen. Da biste stekli potencijalne prednosti kofeina, takodje zelite da budete sigurni da ste izabrali tradicionalnu kafu, a ne bez kofeina.

Zatim nanesite piling na cistu kozu. Nezno umasirajte problematicna podrucja vrhovima prstiju bez trljanja. Mozete koristiti i meku krpu ili cetku za suvu kozu ako vam je pasta previse neuredna za vase prste i nokte.

Nakon nekoliko minuta masaze, isperite. U idealnom slucaju, zelite da zavrsite ovaj proces pod tusem kako biste sprecili nered i mrlje od taloga kafe.

Ako niste spremni da pravite svoj piling od kafe kod kuce, mozete isprobati i piling od kafe koji je spreman za upotrebu posebno dizajniran za celulit. Pridrzavajte se svih uputstava za proizvod i prestanite da koristite ako primetite bilo kakav osip ili druge znake osetljivosti na proizvod. Za najvise koristi, piling od kafe zelite da koristite nekoliko puta nedeljno. Ovo je isto pravilo koje vazi i za druge pilinge, maske i slicno. Takodje moze potrajati nekoliko nedelja ili duze redovne upotrebe da biste videli znacajne rezultate. Nakon ovog vremena, mozda biste mogli da posetite svog dermatologa ako ne vidite nikakva poboljsanja u svom celulitu.

Treba li probati?

Piling od kafe je moderan oblik tretmana celulita sa velikim brojem korisnika koji hvale pozitivne rezultate. Ipak, nije jasno da li su prednosti vezane za kafu ili za piling. Drugi mozda uopste ne vide nikakve razlike u svom celulitu. Posto nema dostupnih naucnih istrazivanja koja bi potvrdila bilo kakve tvrdnje o pilingu kafe i celulitu, pozelecete da ih koristite sa opreznim optimizmom. Takodje, kao i kod drugih tretmana koze, svi rezultati ce verovatno nestati kada prestanete da ih koristite.

Zakljucak

“Kafa protiv celulita” je cesta tema u raznim magazinima i blogovima. Ona se reklamira da je jako efikasan u borbi protiv celulita, ali nema istrazivanja koja to potvrdjuju. Kofein iz kafe je poznat da ima pozitivan ucinak na kozu. Nejasno je da li su rezultati pilinga od kafe zasluga kofeina ili pilinga. 

On je prilicno jednostavan za upotrebu, ali iako su rezultati tu, oni nisu dugotrajni i verovatno ce nestati cim prestanete da ga koristite.

Kafa protiv celulita nije jedini anticelulit tretman. Uvek mozete pokusati sa vezbanjem, tretmanima i korigovanjem ishrane. 

VacuStep je odlican izbor treninga, pogotovo zato sto je specijalizovan za borbu protiv celulita. Pored njega Power Plate je takodje odlican izbor. Ako niste sportski tip, imamo resenje i za to. Ultrakontur je 3u1 tretman koji zamenjuje ultrazvucnu kavitaciju, limfnu drenazu i fizicku aktivnost. Pogledajte sve nase usluge ovde.

Za vise informacija pozovite na +381 62 852 10 10 ili nam pisite na slimingstudio@yahoo.com

Recommended Articles

Call Now
Directions