Telefon

+381 62 852 10 10

Email

slimingstudio@yahoo.com

Radno vreme

Pon-Pet: 8-20h

Celulit je prirodna pojava na kozi koja se manifestuje kao kvrgasto udubljena koza. Medjutim, oznacen je kao problem kojeg moramo da se resimo, uglavnom zahvaljujuci beskrajnom uredjivanju fotografija koje prikazuje glatku, besprekornu kozu. 

Da li fizicka aktivnost popravlja celulit? Da li postoji trening za celulit i da li je efikasan? Saznaj u ovom clanku!

Zasto se stvara celulit?

Iako se tacan uzrok nastanka celulita ne zna, postoji mnogo faktora koji uticu na njegov nastanak: 

  1. Anatomske i hormonske razlike – celulit pogadja zene znatno vise nego muskarce zbog veceg nivoa estrogena i anatomskih razlika
  2. Starost –  vezivno tkivo slabi i postaje tanje sa godinama, sto moze olaksati masnocama da strce kroz oslabljeno vezivno tkivo, cime se pogorsava izgled celulita

  3. Genetika – mozete biti podlozniji celulitu ako ga roditelj ili drugi bliski rodjak ima ili je imao i ovo moze otezati njegovo uklanjanje

  4. Nacin zivota –
    odredjene zivotne navike mogu poboljsati ili pogorsati izgled celulita

Da, fizicka aktivnost moze da poboljsa celulit, ali...

Vezbanje moze pomoci u smanjenju celulita sagorevanjem masti i izgradnjom misica. ALI sama fizicka aktivnost nece uraditi nista. 

Da biste se resili celulita, potrebna je odgovarajuca fizicka aktvnost, ishrana i promena zivotnih navika. Kljucevi dobrog anticelulit programa su gubitak telesne masti, ucvrscivanje misica ispod koze, pridrzavanje dijete sa malo ugljenih hidrata i jacanje cirkulacije i protoka krvi.

Ovo je 5 najboljih treninga za celulit:

Kardio trening za celulit -

1. Kardio trening za celulit

Sve dok trosite vise kalorija nego sto unosite, pocecete da sagorevate masne naslage. Posto kardio sagoreva kalorije, moze smanjiti ukupnu telesnu masnocu, zbog cega je celulit teze primetiti. Hodanje, trcanje, planinarenje ili voznja bicikla, moze pomoci u borbi za sagorevanje kalorija i uklanjanje celulita.

Penjanje uz stepenice - trening za celulit

2. Penjanje stepenicama

Ako zivite na visim spratovima i imate celulit, pocnite da se penjete stepenicama, umesto liftom. Penjanje uz stepenice sagoreva najmanje 10 kalorija u minuti, prema National Wellness Institute, organizaciji posvecenoj promociji zdravih stilova zivota sirom sveta. A penjanje uz stepenice ima dodatnu prednost jer zaista radi na svim delovima misica koji imaju tendenciju da budu pogodjeni najvecim kolicinama celulita.

Joga - trening za celulit

3. Joga

Joga je jos jedna vrsta treninga koja moze pomoci u odklanjanju celulita. Ona se preporucuje i za mnoge druge zdrvastvene problem, pa cak i mentalne. Ali s njom morate biti oprezni. Odredjene vezbe mogu pogorsati izgled celulita! Zato se dobro informisite pre nego sto pocnete sa ovom vrstom treninga. Detaljnije procitajte ovde.

4. Power Plate trening za celulit

Power Plate je odlican trening za celulit iz vise razloga. Prvo, vibracije koje on proizvodi ometaju masne celije, sto dovodi do njihovog odumiranja. Drugo, Power Plate je lider u povecavanju misicne mase i cirkulacije. Jos jedna prednost Power Plate treninga je sto traje samo 30min i zamenjuje 1.5h u teretani. Saznajte vise o Power Plate-u ovde.

VacuStep - Najbolji trening za celulit

5. VacuStep trening za celulit

Najbolje smo ostavili za kraj. Trening na VacuStep-u je ubedljivo najefikasniji trening za skidanje celulita. VacuStep je kardio trening u kombinaciji sa vakum terapijom. On sagoreva masti, poboljsava cirkulaciju i ojacava misice. Trening na VacuStep-u takodje traje 30min. Procitajte detaljnije ovde.

Zakljucak:

Trening povecava misicnu masu i sagoreva masti. On je vazan u borbi protiv celulita, ali obicni treninzi mogu samo da ga smanje, ne i da ga otklone, barem ne samostalno. Promena ishrane i nacina zivota kljucni su u borbi protiv celulita. Specificni treninzi, namenji upravo za uklanjanje celulita, mogu ga otkloniti. Ti treninzi su Power Plate i VacuStep.

Za vise informacija pozovite na +381 62 852 10 10 ili nam pisite na slimingstudio@yahoo.com

 

Recommended Articles

Call Now
Directions