Telefon

+381 62 852 10 10

Email

slimingstudio@yahoo.com

Radno vreme

Pon-Pet: 8-20h

Sta je celulit?

Celulit je vrlo cesto, bezopasno stanje koze koje uzrokuje kvrgasto, udubljenje koze na nogama, butinama, bokovima, zadnjici i trbuhu. Najzastupljeniji je kod zena. Mnoge zene s razlicitim pokusavaju poboljsati izgled koze mrsavljenjem, vezbanjem, masazom i kremama koje se prodaju kao resenje za celulit. Dostupni su i medicinski dokazani anticelulit tretmani, mada rezultati nisu trenutni ili trajni.

Zasto se on uglavnom javlja kod zena?

Da li ste se ikad zapitali zasto zene pate od celulita cesce nego muskarci? Iako ima vise uzrocnika, odgovor je zapravo jednostavan. Zene imaju slabije vezivno tkivo i vise masong tkiva. S druge strane muskarci imaju mnogo jace vezivno tkivo, a manje masong tkiva. Ovo se sve desava pod uticajem hormona. Takodje zene imaju mnogo tanju kozu od muskaraca. Naravno, i muskarci mogu dobiti celulit, ali redje nego zene. Naime samo 10% muskaraca ima celulit.

muske-i-zenske-masne-celije-celulit

Koje zene ce verovatnije imati "narandzinu koru"?

Vecina zena dobije celulit nakon puberteta, a nije presudno koliko kilograma imaju ili koliko su im misici zategnuti. Cak i profesionalni sportisti i plesaci ga mogu dobiti. On se moze pojaviti kod odraslih zena u bilo kojoj dobi, rasi ili BMI-ju.

Celulit moze biti primetniji na nekoj kozi od drugih. Izgled takođe moze biti pozicijski, mozda cete celulit videti kad stojite, ali ne i kada lezite.

Zene imaju razlicite razloge zbog kojih zele da ga se rese. Cesto se radi o samopostovanju – zeleci da se osecaju ugodno u uskoj odeci ili na bazenu, moru. Ali opet, ako vam celulit ne smeta i osecate sigurni u svojoj kozi, nema medicinskog razloga za njegovo uklanjanje.

Kako struktura koze utice na celulit?

Vezivna tkiva na butinama daju glatak izgled. Celulit ce se pojaviti kada se izbocine masonce deponuju pod kozu i masno tkivo nadire u sloj vezivnog tkiva. Zenska koza je tanja od muske. Prepoznatljiva struktura zenskog dermisa glavni je razlog zbog kojeg je sklonija razvoju celulita.

Kako to da 10% zena nema celulit?

Svako ima jedinstveno telo, tako ni svaka koza nije ista. Neke zene imaju deblju kozu. Kolagen u njihovoj kzi distribuira se savrseno, pa mozete reci da su izvukle genetsku lutriju. Zene sa obilnom proizvodnjom kolagena u telu mogu biti bez celulita celi zivot. 

Takodje je moguce da noge savrsenog izgleda koje vidite na drustvenim mrezama imaju prvi stepen celulita, koji nije vidljiv. 

vacustep

Da li je moguce imati genetsku predisopziciju na celulit?

Da, moguce je. Iako su pol, rasa, metabolizam, raspodela masti u telu jedni od glavnih faktora u nastanku pomorandzine kore, nasledni materijal ga takodje moze uzrokovati. Istrazivanja su pokazala da je uticaj gena na celulit, najrasprostranjeniji kod belih evropskih nacionalsnosti. 

 

Vrste celulita

Celulit zbog izgleda cesto nazivamo ‘narandzina kora’ ili ‘koza svezeg sira’. Za vecinu zena to je samo los izgled kože, ali u najgorem slucaju kod nekih zena pocinje uzrokovati bol.

Celulit ima tri stepena:

Prvi stepen: mekani celulit

Odnosi se na opustenost koze oko ruku, zadnjice, butina i bokova. Pojavljuje se zbog masnoce koja se nakupila na tim delovima tela. Poznat je i kao mlitavi celulit.

Celulit je uglavnom  rezultat abnormalnog nakupljanja masti u tom podrucju. Mekani celulit vidljiv je dok lezite, ali ne i dok stojite. Ova vrsta celulita nije bolna pri dodiru.

Najbolje resenje za smanjenje pojave mekanog celulita je usvajanje zdrave ishrane i treninzi u VacuStep kapsuli. Zdrav nacin zivota bice prvi korak koji ce vam pomoci da smanjite njegovu pojavu.

prvi stepen celulita

Drugi stepen: tvrdi celulit

Tvrdi i kompaktni celulit teza je faza. Cak i zategnute i zene u formi mogu patiti od njega. Tvrdi celulit moze biti malo bolan pri dodiru. On mozete prepoznati po dubokim udubinama na butinama. Daje izgled ‘narandzine kore’. Kad vas celulit pocne boleti ili kad otvrdne, trebali biste ga ukloniti jer moze postati bolniji.

Predlazemo kombinaciju ultrakontur tretmana i VacuStep treninga. 

drugi stepen celulita

Treci stepen: edematozni celulit

To je najtezi oblik celulita. Glavni razlog njegovog stavranja moze biti losa cirkulacija krvi. Edematozni celulit vrlo je bolan ako duze sedite u jednom polozaju. Ova vrsta celulita obicno je vidljiva na butinama i kolenima, a takođe i na potkolenicama. Moze izmeniti oblik nogu. Ali iako veoma tezak oblik, on je vrlo redak. Najcesce se javlja kod zena u srednjem zivotnom dobu.

Lecenje edematoznog celulita moze biti vrlo nezgodno. Za njegovo lecenje se mora povecati protok krvi i smanjiti zadrzavanje tecnosti u zahvacenom podrucju. 

Za lecenje teskog edematoznog celulita najbolja je kombinacija VacuStep treninga i ultrakontur tretmana. Bitno je napomenuti da njegovo lecenje traje i do nekoliko meseci.

edematozni celulit

Celulit nece sam nestati i ako se prepustite bice sve gore! Zapamti da nisi sama u borbi protiv celulita. Mi smo tu da ti pomognemo!

Call Now
Directions