Telefon

+381 62 852 10 10

Email

slimingstudio@yahoo.com

Radno vreme

Pon-Pet: 8-20h

Celulit je stanje koze koje se manifestuje kao koza sa rupicama koja se obicno javlja u predelu butina. Nastaje kada se masno tkivo duboko u kozi pritisne na vezivno tkivo. Procenjuje se da oko 90% svih zena od 21 godine i vise ima celulit. Iako ga mogu imati, redji je kod muskaraca. 

Zasto se celulit stvara na nogama?

Celulit se najcesce stvara na butinama jer prirodno to podrucje ima vise masnog tkiva. Drugi faktori koji povecavaju sanse za celulit ukljucuju:

 • starost
 • estrogeni
 • porodicna istorija
 • zapaljenje tkiva
 • povecano masno tkivo uzrokovano povecanjem telesne tezine
 • gubitak kolagena
 • losa cirkulacija
 • losa limfna drenaza

Sto se tice vaseg celokupnog zdravlja, nema nista lose u tome sto imate celulit. Medjutim, mnogi ljudi zele da smanje njegov izgled.

Postoji veliki broj kucnih lekova i vezbi koje obecavaju da ce to uciniti, ali da li ova resenja zaista ispunjavaju popularnost?

Vrste celulita

Vrste celulita

Postoje 3 vrste celulita:

 1. Mekani celulit – vidljiv u lezecem polozaju, nije bolan
 2. Tvrdokorni celulit – moze biti bolan i daje izgled narandzine kore
 3. Edematozni celulit – najtezi oblik celulita, obicno vidljiva na butinama i kolenima, ali je vrlo redak

Tvrdokorni celulit na nogama

Fibrozni ili tvrdokorni celulit je drugi stepn celulita i to je teza faza. Iako se celulit uglavnom vezuje za gojazne osobe, cak i osobe u formi mogu imati ovaj tip celulita. 

Tvrdokorni celulit se odnosi na prekomerno nakupljanje i kontrakciju kolagena u koznim retinakulama koje povezuju kozu sa fascijom ispod. Fibroza se javlja u najdubljem sloju koze, zvanom hipodermis. Kontrakcija i zadebljanje ovih snopova kolagenih vlakana znaci da kozu povlaci retinaculae cutis, dok je gura masnocca koja se nalazi pored njih.

Krajnji rezultat je izgled “kore pomorandze”.

Tvrdokorni celulit se cesce javlja kod osoba koje imaju jace vezivno tkivo. 

Bez fibroza, nebi bilo celulita

Sto su retinakule deblje i skracene, to je celulit losiji. Takodje, sto je vise masti, to je celulit losiji.

Bez fibroze, odnosno da su retinakule normalne debljine i nisu skracene, celulita ne bi bilo. I naravno, bez prekomernog nakupljanja masti, primarnog uzroka celulita, ne bi bilo celulita.

Zasto nastaje tvrdokorni celulit?

Kako akumulacija masti u hipodermisu gura kozu nagore, retinakule se hronicno rastezu. Kada se ovi ligamenti koze istegnu reaguju skracivanjem i debljanjem.

Rezultat su skracene i zadebljane fibrozne retinakule, dok je sam dermis cesto previse tanak i labav, odnosno suprotno od fibroze. Kombinacija nakupljanja masti, labavosti koze, upale i zadrzavanja vode cini celulit veoma komplikovanim za lecenje.

VacuStep protiv tvrdokornong celulit na nogama

Kako se resiti tvrdokornog celulita na nogama?

Sama dijeta ili sam trening ili sama limfna drenaza, nece raditi. Potreban je kombinovani pristup.

Korigovanje ishrane je uvek prvi korak, bilo da hocete da se resite celulita, smrsate, oblikujete svoje telo. Zapamtite, mi smo ono sto jedemo. Nas plan ishrane se radi po vasim potrebama i ukusima. Plan ishrane se sastoji od 7-dnevnog detoksa i jelovnika za 30 dana, sa 5 obroka dnevno, tako da ne mozete ostati gladni.

Fizicka aktivnost je takodje bitna u borbi protiv celulita. Najbolji trening za celulit je VacuStep. Kombinacija vakuma i kardio treninga, vise puta se dokazala kao efikasna u borbi protiv celulita, pa i tvrdokornog i edematoznog. 

Ako zelite najoblje rezultate, prelazemo vam VacuStep u kombinaciji sa Ultrakontur tretmanom. Kombinacija ultrazvuka, elektrostimulacija i lipolasera garantuje trenutne i trajne rezultate.

Zakljucak

Tvrdokorni celulit ili fibrozni celulit je drugi stepen celulita. On se moze javiti i kod mrsavih i osoba u formi. Javlja zbog retinakula koje su skracene i zadebljale, kao i zbog viska masti. 

Ono sto cini tvrokorni celulit na nogama komplikovanim za lecenje i kombinacija regije koja prirodno ima vise masnog tkiva, labavost koze, upale i zadrzavanja vode.

Najefikasniji nacin da se resite ove vrste celulita je trening na VacuStep-u zajedno sa Ultrakontur tretmanom, kao i korigovanje ishrane.

Za vise informacija pozovite na +381 62 852 10 10 ili nam pisite na slimingstudio@yahoo.com

Recommended Articles

Call Now
Directions