Telefon

+381 62 852 10 10

Email

slimingstudio@yahoo.com

Radno vreme

Pon-Pet: 8-20h

Vitamini za celulitNove anticelulitne kreme i napitci se stalno pojavljuju na trzistu. Svi obecavaju da ce pomoci u uklanjanju celulita, ali malo njih opravdava njihove tvrdnje. Međutim, pravi uzroci celulita su slozeni. Da biste se jednom zauvek resili celulita, potreban vam je odgovarajuci pristup spolja i iznutra.

Jedan od njih je ispravljanje nedostataka u ishrani.

vitamini za celulit
Vecina strucnjaka slaze se da se celulit razvija zbog slabljenja vezivnog tkiva. Drugi faktori poput hormonske neravnoteze, nacina zivota pod visokim stresom i dijete sa visokim sadrzajem secera takođe mogu pogorsati stanje.

Vecina ljudi zaboravlja da je koza najveci organ, a ono sto jedu direktno utice na stanje koze. 70% koze cini kolagen.

Telo moze luciti kolagen. Ali potrebno je prisustvo određenih aminokiselina, vitamina i minerala. Nedostatak jednog od ovih jedinjenja dovodi do smanjenja proizvodnje kolagena i opustene, oslabljene koze.

Nazalost, nedostatak vitamina i minerala danas nije retkost, zahvaljujuci ishrani sa visokim sadrzajem secera. Hronicni nedostaci mogu biti glavni uzrok celulita. Njihovo popravljanje ne garantuje 100% brisanje celulita, ali sigurno moze znacajno smanjiti pojavu celulita.

Ovo su neki vitamini koji su bitni za smanjenje celulita.

1. Vitamin CPrvi i najvazniji vitamin koji moramo spomenuti – vitamin C. Buduci da ovaj vitamin igra bitnu ulogu u proizvodnji kolagena. Dok je skorbut – ozbiljan nedostatak vitamina C danas veoma redak, ali se mnogi lekari slazu da je trenutni RDI vitamina C (60 mg/dan) veoma nizak i da je samo granicni da spreci skorbut ili ociglednije simptome nedostatka. U kontrolisanom ispitivanju pokazalo se da vitamin C pomaze ucesnicima da postignu veci gubitak tezine. Za razliku od velikog broja zivotinja, covek ne moze da sintetise vitamin C, pa ga moramo unositi ishranom.Namirnice bogate vitaminom C ukljucuju crvenu papriku, narandzu, grejp, kivi, brokoli, paradajz, kupus i spanac.

 

2. Vitamin A


Vitamin A je rastvorljiv u mastima i dobar je protiv celulita jer povecava proizvodnju kolagena, proteina koji kozi daje snagu i strukturu. Takodje pomaze u podsticanju proizvodnje celija u vasem telu. Vitamin A mozete uzeti kao dodatak, ili ga mozete pronaci u vocu i povrcu, kao sto su sargarepa, bundeva, dinja, krastavac i spanac. Takodje se nalazi u mesu, poput govedine i jetre, i mlecnim proizvodima, poput jaja i mleka.

 

3. Vitamini B-kompleksa


Vitamini B-kompleksa, koji se sastoje od 10 zasebnih vitamina i kiselina, zajedno rade na promociji zdravih krvnih zrnaca i aktivnosti tkiva. Vitamini B koji su najpoznatiji po svojim svojstvima u borbi protiv celulita su vitamin B2, koji pomaze pri oksidaciji tkiva, i vitamin B6, koji pomaze u iskoriscavanju proteina i masti. Vitamin B2 se nalazi u namirnicama poput svezeg sira, lisnatog zelenog povrca, jetre, jaja i graska, dok se vitamin B6 nalazi u melasi, mleku i jetri. Za sve vitamine B-kompleksa probajte psenicne klice. Takodje mozete uzimati vitamine B u obliku suplemenata.

vitamini za celulit

4.Vitamin E


Vitamin E rastvorljiv u mastima pomaze u borbi protiv celulita zbog svojih antioksidativnih svojstava. Vitamin E takodje pomaze telu da dobije kiseonik u slojevima vase koze, omogucavajuci ispiranje masnih naslaga koje izazivaju celulit. Vitamin E moze biti vodeci sastojak u kremama za kozu, ali mozete ga dobiti iz suplementa ili iz hrane poput lososa, maslina i zelenog lisnatog povrca.

 

Zakljucak

 

Vitamini se mozda nece resiti celulita, ali ce pomoci u borbi protiv njega.

Redovno unosite ove vitamine, vezbajte i prilagodite ishranu. Mozete se posavetovati sa nutricioistom koji ce vam napraviti plan ishrane po vasim potrebama.

Recommended Articles

Call Now
Directions